viernes, 15 de marzo de 2013

Presentació Biciutat de Mallorca


ACTE DE PRESENTACIÓ DE BICIUTAT DE MALLORCA 

Can Alcover, 14 de març de 2013 

Ahir, dijous 14 de març, es va presentar a l'espai Can Alcover l'associació Biciutat de Mallorca davant un auditori de més de 60 persones format per ciutadans que han acudit a títol personal així com també representants de diferents entitats socials i responsables de gairebé totes les formacions polítiques amb implantació a la nostra Ciutat. 

Biciutat de Mallorca neix per iniciativa del grup de ciclistes que des de fa anys convoca a Palma la Massa Crítica de cada primer dissabte de mes. A aquest grup s'han afegit nous membres, constituint-se així el grup impulsor de l’associació. Biciutat de Mallorca és una entitat que té entre els seus objectius normalitzar l'ús de la bicicleta com a vehicle de transport urbà i promoure així una cultura de mobilitat sostenible, accessible, integradora i saludable. 

Els diferents ponents han constatat l'important increment de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual i han pronosticat igualment un creixement exponencial en un futur immediat. Aquest fet té a veure amb raons mediambientals, de salut i de model de ciutat però també amb la dificultat de les famílies d'assumir l'elevat cost dels vehicles motoritzats. Sostenibilitat mediambiental i sostenibilitat econòmica convergeixen per convertir la bicicleta en un vehicle de futur. 

Durant l'acte s'ha fet incidència en el potencial de la bicicleta com element dinamitzador de l'economia. D'una banda s'ha constatat l'apertura a Palma d’un conjunt de comerços de venda i manteniment de bicicletes dirigits preferentment al ciclista urbà. D'altra banda s'ha ressaltat el gran atractiu turístic que té la nostra Ciutat per implementar itineraris turístics urbans en bicicleta en temporada mitja i baixa. L'orografia i la climatologia de Palma fan del ciclisme urbà una excel·lent alternativa per avançar en la desestacionalització de l'oferta turística. 

Per totes aquestes raons, Biciutat de Mallorca ha sol·licitat els responsables polítics que tenguin present la bicicleta en l'imminent disseny del nou Pla de Mobilitat urbana sostenible de Palma en el contexte del Programa CIVITAS i permetin la participació de les entitats ciutadanes que defensen la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport.



No hay comentarios: